Ekipa “Dragovita u teglici” pobednik takmičenja u pripremanju ajvara u Dimitrovgradu

Najveći gastronomski karavan na Balkanu „Izađi mi na teglu“ juče je posetio opštinu Dimitrovgrad. Pobednik takmičenja u pripremanju najboljeg ajvara je ekipa “Dragovita u teglici”. Drugo mesto pripalo je ekipi “Najblaga tegla”, a treće mesto je zauzela “Mini Pepa”.

Sve tri ekipe dobile su medalje, nagrada za prvo mesto je bila šporet Smederevac, za drugo vaučeri Maxi, treće Neoplanta proizvodi, a samo dve pobedničke ekipe idu na finalno takmičenje u Beogradu – “Dragovita u teglici” i “Najblaga tegla”.

Učesnicima su bili obezbeđeni svi uslovi za takmičenje, opremljen štand, Smederevac, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so.

Osim takmičenja u pravljenju ajvara, na tezgama u centru grada su bili izloženi i proizvodi domaće radinosti poljoprivrednih gazdinstava iz dimitrovgradskog kraja i okruga, a organizovan je i zabavni program za sve takmičare i posetioce poput karaoka i okretanja palačinki.

„Cilj ove manifestacije je druženje, promocija tradicionalnog i kulturnog nasleđa opštine Dimitrovgrad i priprema hrane“ – rekla je Andrijana Najdenov, analitičar za promociju u Turističkoj organizaciji Caribrod.

Veliko finale koje će okupiti sve pobednike ovog takmičenja biće održano u Beogradu 8. oktobra gde će se proglasiti kralj ili kraljica ajvara.

Valentina Stojčev

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar