U dimitrovgradskom Domu zdravlja svečano otvoren novi rentgen kabinet

   Povodom dana Doma zdravlja, direktor ove ustanove, Robert Petrov i predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, svečano su otvorili novi rentgen kabinet u čijem sastavu se nalazi radna stanica za tehničare odakle će se vršiti snimanje i radna stanica za radiologa.

135

135-a

137

   Kabinet je opremljen savremenim digitalnim rentgen aparatom, jedinstvenim u Pirotskom okrugu čija je vrednost 14,5 miliona dinara. Sredstva za kupovinu ovog savremenog digitalnog uređaja obezbedila je opština Dimitrovgrad iz sopstvenog budžeta.

138

139

   Pregled na rentgen aparatu traje oko 2 minuta, a slika se dobija za dve do tri sekunde. Kvalitet i mogućnosti ovakvog aparata su daleko iznad kadrovskog potencijala Doma zdravlja, kaže Vladica Dimitrov, predsednik opštine i dodaje da je kupovina rentgen aparata ulaganje u budućnost, koji će puno značiti, što zaposlenima, što pacijentima.

140

141

142

143

144

   Domu zdravlja uručeno je na korišćenje i sanitetsko vozilo. Reanimobil je donacija ambasade Japana opštini Dimitrovgrad i opremljen je najsavemenijom medicinskom opremom u vrednosti oko 6 miliona dinara i već sutra će biti u službi zdravstvene zaštite stanovništva Dimitrovgrada, kaže Robert Petrov, direktor Doma zdravlja u Dimitrovgradu.

145

   Marko Petrović i Dragoljub Petković, predstavnici firme „VISARIS“ iz Beograda, koja je ujedno i proizvođač rentgen aparata održali su kratko predavanje iz oblasti savremene medicinske digitalne tehnologije.

146

147

   Na kraju svečanosti povodom dana dimitrovgradskog Doma zdravlja uručene su plakete i zahvalnice zaslužnima za doprinos u radu ove institucije. Nagrađeni su: Saša Marinkov, doktor opšte prakse i medicinska sestra Nataša Rangelov, epidemiolog Mariola Vučković i diplomirani ekonomista Sreten Angelov. Zahvalnicu je dobila i opština Dimitrovgrad, koju je primio predsednik Vladica Dimitrov.

 A.Todorov

Foto: Ivica Ivanov, Aleksandar Todorov

About Aleksandar Todorov 1564 Articles
Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*