Osmo Šopsko veče u Pančevu

Udruženje „Šopsko oro“ u Pančevu organizovalo je osmo Šopsko veče. U restroranu „Čile“ okupilo se gotovo 200 ljudi, koji su se veselili do ranih jutarnjih časova. Zabavljali su se uz orkestar sastavljan od caribrodskih profesionalnih muzičara, koji uglavnom rade u Beogradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 237-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 238-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 239-1024x768.jpg

U kulturno–zabavnom programu učestvovao je i KUD „Stanko Paunović“ iz Pančeva, koji je izveo pet kupleta šopskih igara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 240.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 241-1024x497.jpg

Druženje je počelo uz sveću i tradicionalno sečenje kolača, a gosti večeri bili su gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, većnik za kulturu Nemanja Rotar, amabasador Republike Bugarske u Beogradu, gospodin Radko Vlajkov, konzul gospodin Georgi Hristov, predstavnici opštine Dimitrovgrad i predstavnici udruženja „Pametnik“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 242.jpg

Gospodin Vlajkov je pozdravio sve prisutne i oraganizatore, a „Šopsko oro“ je sa svoje strane uručilo zahvalnice gradonačeniku Pančeva Saši Pavlovu, opštini Dimitrovgrad, KIC-u „Caribrod“, gospodinu Vasilu Markovu, KUD-u „Stanko Paunović“, gospodinu Radku Vlajkovu i gospodji Slađani Sokolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 243-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 244-1024x497.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 245-1024x768.jpg

Naravno zakazano je i novo druženje sledeće godine u isto vreme.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Nebojša Videnov / Šopsko oro

About Slobodan Ćosa Aleksić 388 Articles
Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*