Vladica Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu nepromenjeno, apel mladima da poštuju preporuke

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je stabilna. Iako je u Srbiji registrovan popriličan broj zaraženih u gradu je situacija pod kontrolom, rekao je za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov. U Dimitrovgradu se neće proglašavati vanredna situacija, sve dok je stanje pod kontrolom, naveo je on, ali i dodao da ne smemo biti opušteni, jer je virus prisutan u populaciji i da treba da se sprovode odgovarajuće mere.

Dimitrov je uputio apel mladima i njihovim roditeljima da mladima skrenu pažnju, kako bi izbegavali druženje u zatvorenom prostoru, s obzirom da je virus jako raširen među mlađom populacijom.

“Apelujemo na svest samih sugrađana da govore svojoj deci da se ne mešaju sa vršnjacima u zatvorenom prostoru. Ljudi u Dimitrovgradu su i dalje opušteni. Bez obzira što apelujemo da se neke mere poštuju, one se poštuju u ustanovama lokalne samouprave, samo gde postoji nekakav vid kontrole, dok ih privatni poslodavci, ugostitelji, vlasnici prodavnica ne poštuju” – dodao je Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar