a

VIDEO: Dimitrov – Bez novih slučajeva koronavirusa u Dimitrovgradu, ugostiteljski objekti nisu shvatili ozbiljno mere

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Dimitrovgrad je stabilna, nema povećanog broja javljanja u kovid ambulanti, a stanje u školama, predškolskoj ustanovi “8. septembar” i Domu za stare je stabilno, rekao je za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Jedna osoba koja je poreklom iz Dimitrovgrada testirana je u Bugarskoj, ali ovde trenutno nema novi slučaj zaraze”, potvrdio je Dimitrov.

S obzirom da je situacija u Srbiji postala nesigurna predsednik opštine je najavio ozbiljnije mere u narednom periodu. Za ovaj vikend će biti oštrija kontrola ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine, jer su to mesta sa najvećim rizikom.

“Imam osećaj da ugostiteljski objekti nisu baš svesni mera koje su stupile od strane Opštinskog štaba i Kriznog štaba. Objekti se kontrolišu posle 00:00 sati i tamo gde se zateknu gosti i ne poštuju se mere piše se prijava sudiji za prekršaje. Najveći broj ljudi koji može biti u zatvorenom prostoru je 30. Očekujemo da se i taj broj smanji” – rekao je Dimitrov.

U narednom periodu očekuje se povećana kontrola i u trgovinskim radnjama i smanjenje radnog vremena svih objekata. Dimitrov je apelovao još jednom na građane Dimitrovgrada da poštuju mere, nose maske i drže distancu.

Detaljnije u razgovoru sa Vladicom Dimitrovim.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar