Dimitrov: Bugarska uvek otvorena za zajedničke projekte

   Odnosi Srbije i Bugarske su veoma dobri, a Bugarska podržava evropsku orijentaciju Srbije i uvek je otvorena za zajedničke projekte, ocenio je danas odlazeći ambasador Bugarske u Srbiji, Angel Dimitrov tokom susreta sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović. On je istakao da se nada da će odnosi Srbije i Bugarske nastaviti da idu, kako je rekao, uzlaznom putanjom i pohvalio uspehe u razvoju infrastrukture Srbije kojim rukovodi Mihajlović.

194 Zorana Mihajlovic

   Mihajlović je poručila da je puno mogućnosti za saradnju Srbije i Bugarske i zahvalila se ambasadoru Dimitrovu na svemu urađenom, saopšteno je iz njenog kabineta.

   “Zajedno smo dosta toga uradili, možemo i dalje mnogo. Uvek je dobro da nastavimo da ekonomsku saradnju dižemo na još viši  nivo“, istakla je Mihajlović i poručila ambasadoru Dimitrovu da država Bugarska podstiče bugarske kompanije da učestvuju u srpskim projektima. Kako je ocenila, biće prilika da još bugarskih kompanija uključimo u razvoj srpske infrastrukture.

   “Tek nas čekaju veliki projekti poput deonice Niš-Merdare-Priština“, poručila je Mihajlović i zahvalila se ambasadoru na angažovanju za vreme njegovog mandata u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.