Premijer Aleksandar Vučić u Nišu: Donosimo novac na jug Srbije

   Tokom boravka u Nišu premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio za RTS da Vlada Srbije dovodi nove investitore na jug zemlje i radi ono što niko nije uradio u proteklih 50, 60 i 70 godina. Vučić je naglasio, da je obezbeđeno još 17 miliona evra dodatne podrške i da će doneti još novca.

   “Grad Niš će dobiti 300 miliona dinara samo za fasade, dobiće Vranje, Pirot oko 50 miliona dinara. Ulagaćemo u izgradnju drugih objekata, sportskih, u banje…”, rekao je premijer.

   Premijer Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su na sastanku sa načelnicima okruga i sa gradonačelnicima sa juga Srbije rešeni neki problemi. Odgovarajući na pitanje kako sprečiti odlazak ljudi i sa juga, ali i iz cele Srbije, premijer je odgovorio da je to globalni proces koji ne može da se spreči.

   Istakao je da se završavaju veliki auto-putevi i dodao da će uskoro biti otvorena nova dva i po kilometra puta.

   “Posle otvaramo Pirot–Dimitrovgrad, gradimo istočni krak Koridora… Radimo ono što nismo uradili u proteklih 50, 60, 70 godina. Uskoro dovodimo nove investitore. Donosimo pare na jug Srbije i angažman svih ministara”, naglasio je Vučić.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar