a
 

U Dimitrovgradu počela trodnevna obuka za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije

   U organizaciji fondacije Ana i Vlade Divac i USAID-a u edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu danas je počela trodnevna obuka za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije.

448

   Skupu su, pored predavača iz oblasti bezbednosti i vanrednih situacija dr Prode Šećerova i Momira Lončara i člana opštinskog veća za kulturu i sport Slavoljuba Manoilova, prisustvovali i članovi Opštinskog štaba za reagovanje u vanrednim situacijama, kao i predstavnici različitih udruženja građana sa teritorije opštine Dimitrovgrad. 

449

   Momir Lončar, predavač, a ujedno i predsednik Upravnog odbora „Udruženja za bezbednost i vanredne situacije“ iz Beograda, govori za „Far“ o značaju i ulozi štabova i organa lokalne samouprave u vanrednim situacijama.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar