a
 

Ministarstvo pravde doniralo sanitetsko vozilo Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu

   Ministarstvo pravde Republike Srbije doniralo je Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu sanitetsko vozilo. Radi se o Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koje je raspisalo pomenuto ministarstvo u “Službenom glasniku“ marta meseca ove godine. Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. juna tekuće godine donela rešenje o dodeli sredstava na osnovu konkursa, a Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu je na osnovu projekta „Nabavka sanitetskog vozila za prevoz korisnika do bolnice u Pirotu“ odobreno 4.297.000 dinara.

   Ugovor o regulisanju prava i obaveza potpisan je u Beogradu 6. jula ove godine između ministra pravde, Nikole Selakovića i v.d. direktora Doma za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu, Dragana Veličkova.  Sanitetsko vozilo dobilo je upotrebnu dozvolu 9. decembra.

 А. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar