a
 

Vlažni kolovozi i oprez za volanom – Tri udesa tokom jučerašnjeg dana u Pirotskom okrugu

Vlažni kolovozi ovih dana i neprilagođena brzina vožnje jedan su od uzroka saobraćnih nezgoda na putevima, te se učesnicima u saobraćaju savetuje krajnje oprezna vožnja i poštovanje saobraćajne signalizacije. Prema informacijama iz Policijske uprave Pirot na teritoriji Pirotskog okruga tokom jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške telesne povreme.

U nezgodi kod sela Staničenje, kombi vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu na putu. Pričinjena je samo manja materijalna šteta. U nezgodi koja se dogodila kod tunela Sarlah vozač mopeda je, usled nedržanja propisanog odstojanja, udario u ogradu na putu, prevrnuo se, pao na kolovoz i zadobio teške telesne povrede. U udesu u ulici Dr. Zamenhovoj u Beloj Palanci, vozač automobila je usled vožnje pod dejstvom alkohola, oborio pešaka, koji je zadobio teške telesne povrede.

Iz Auto-moto Saveza Srbije apeluju na vozače da zbog kišovitog vremena, koje se za danas najavljuje u većem delu zemlje, izuzev Vojvodine, brzinu prilagode uslovima na putu, a po jakom pljusku neophodno je da se isključe iz saobraćaja na bezbedno mesto pored puta do poboljšanja vremenskih uslova. Vozačima se savetuje da voze sporije Ii drže odstojanje, a posebno na putevim u planinskim predeima i klisurama gde su mogući odroni.

P. Videnov (izvor: PU Pirot/AMSS)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar