a
 

VIDEO Intervju: Nebojša Videnov, direktor festivala duvačkih orkestara “Caribrod”

Udruženje Caribrođana u Beogradu “Pametnik” i opština Dimitrovgrad organizovaće od 21. do 23. septembra u Dimitrovgradu Festival duvačkih orkestara “Caribrod”. Tokom trodnevne muzičke manifestacije na različkih lokacijama u gradu i gala koncertima predstaviće se Omladinski duvački orkestar iz Botevgrada, Gradska muzika Budva i Subotički duvački orkestar.

Na čelu festivala  je Programski savet koga čine: Jasminka Mančev, direktor Narodne biblioteke “Detko Petrov” u Dimitrovgradu, Vasil Gelev, profesor muzičke akademije u Novom Sadu, mr Aleksandar Đurov, načelnik – dirigent Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije, Branko Gagić, profesor muzičke škole u Zrenjaninu i predstavnik Međunarodne organizacije duvačkih orkestara WASBE za Srbiju i Petar Rančev, profesor muzike u gimnaziji u Gornjem Milanovcu.

Sponzori festivala su Hotel Sax-Balkan, Hotel Happy, Hotel Amfora, Restoran ROS Group Poganovo i Ur.Kapica Mangrov.Lukavica, medijski pokrovitelji festival su Internet Portal FAR i Radio-televizija Caribrod.

O ovoj međunarodnoj muzičkoj manifestaciji za portal FAR govori direktor festivala Nebojša Videnov.

Novinar: Petar Videnov

Snimatelj i montaža: Slaviša Milanov

Produkcija: Internet Portal FAR, septembar 2017

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar