a
 

U Beogradu otvoren Info centar fondacije Tempus

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je juče Informativni centar fondacije Tempus u Beogradu u prisustvu Antoanete Angelove-Krsteve, direktorke za inovaciju, međunarodnu saradnju i sport u Direktoratu Evropske komisije za obrazovanje i kulturu i Radka Vlajkova, ambasadora Republike Bugarske u Beogradu.

Ministar Šarčević je kazao da otvaranje informativnog centra koji na jednom mestu objedinjuje informacije o obrazovnim projektima, mobilnosti studenata i nastavnika, i temama u vezi sa karijernim vođenjem, predstavlja još jedan od koraka koji vode unapređenju sistema obrazovanja.

On je, između ostalog, dodao da kroz proces približavanja Evropskoj uniji i zahvaljujući nastojanjima Ministarstva, kao i aktivnostima Fondacije Tempus koja sprovodi ovaj program u našoj zemlji, otvara se sve više mogućnosti za obrazovne ustanove da učestvuju u programu Erazmus+.

U Info centru Fondacije Tempus predstavnici škola, visokoškolskih ustanova, omladinskih i ostalih ustanova i organizacija moći će na jednom mestu, bez zakazivanja, svakog radnog dana od 10:00 do 18:00 sati da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa obrazovanjem u Srbiji i Evropi, kao i najvećim programom Evropske unije Erazmus+.

P. Videnov (izvor: euractiv.rs/mnp.gov.rs)

Foto: Ambasada Bugarske u Beogradu

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar