Zoran Đurov izabran za novog predsednika SO Dimitrovgrad

Zoran Đurov, dosadašnji zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad podneo je ostavku na tu funkciju, a na današnjoj sednici odlukom odbornika imenovan je za novog predsednika SO Dimitrovgrad. Tom prilikom za skupštinskom govornicom Đurov je izjavio:

„Nadam se da ću sa mesta na kome sam danas izabran ostvariti dobru saradnju sa svim odbornicima. Takođe, nadam se da će sednice biti ne samo efikasne, nego i efektivne i da ćemo u korektnoj i demokratskoj atmosferi doneti puno dobrih odluka, a sve za dobrobit naše sredine, građana i same opštine Dimitrovgrad“.

Na sednici lokalnog parlamenta usvojen je izveštaj o poslovanju budžeta opštine za period od 1. januara do 30. septembra ove godine. Usvojene su i odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2017. godinu i o organizaciji Opštinske uprave.

Odbornici su takođe usvojili i odluku o davanju saglasnosti na izmene programa poslovanja Javnog preduzeća „Komunalac“ za 2017. godinu, kao i odluku o izmeni i dopuni odluke o promeni osnivačkog akta ovog preduzeća.

Na današnjoj sednici usvojen je finansijski izveštaj Predškolske ustanove „Osmi septembar“ za period od 1. januara do 31. decembra 2016. godine, izveštaj o radu ove ustanove za proteklu i plan rada za ovu radnu godinu. Takođe usvojena je i odluka o stipendiranju studenata i nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar