Održan sastanak Koridora Srbije, Aktora i podizvođača sa područja Privredne komore Pirot

Na inicijativu članica Komore – podizvođača radova na Koridoru 10, a povodom neizmirenih obaveza koje prema njima ima glavni izvođač, kompanija Aktor, juče je u Pirotu održan sastanak Koridora Srbije, Aktora i podizvođača sa područja Privredne komore Pirot.

Sastanku su prisustvovali v.d. direktor Koridora Srbije Zoran Babić, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, predsednik Privredne komore Pirot dr Dragan Kostić, predstavnici firme Aktor – finansijski direktor i zastupnik za Srbiju Aron Peles, komercijalni direktor Haralampos Karajozidis Babis, direktor gradilišta Mihalis Baruzoglu i predstavnik unutrašnje kontrole Konstantinos Panajotidis, i predstavnici podizvođača radova na Koridoru 10 – firme Free Team, Dea gradnja, Era Trans, Grejsi, Kubik Trans, Drumovi AD, Balkan Steel, Happy stars i Happiness.

Na osnovu podataka podizvođača, dug Aktora ka firmama sa teritorije Pirotskog upravnog okruga, čije interese zastupa Privredna komora Pirot, trenutno iznosi sedam miliona evra. Na sastanku je postignut dogovor da kompanija Aktor izmiri obaveze prema podizvođačima u predviđenom roku, i to na način koji neće ometati započete radove na Koridoru 10.

Kako se navodi iz Privredne komore Pirot, Komora će nastaviti da intenzivno radi na zastupanju interesa svojih članica, kao i da pokreće programe za unapređenje stanja u privredi pirotskog okruga.

D. Jelenkov (Izvor: Privredna komora Pirot)

Foto: Privredna komora Pirot

Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar