a
 

Škola planinarstva za dimitrovgradske gimnazijalce

U Gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu održana je škola planinarstva, kojoj je na dva školska časa prisustvovalo 60-ak gimnazijalaca.

Predavač Robert Ilić, vodič 3. kategorije Planinarskog saveza Srbije i član planinarskog društva “Vidlič” iz Pirota, upoznao je učenike sa osnovnim pojmovima u planinarstvu, planinarskom opremom i značajem ovog sporta koji obuhvata gotovo sve čovekove delatnosti direktno i indirektno vezane za kretanje i boravak u planinama.

Đacima je ukazano i na činjenicu da odlazak u prirodu i kretanje na čistom planinskom vazduhu predstavlja aktivan oblik odmora i veoma pozitivno utiče na zdravlje. 

Školu planinarstva organizovalo je planinarsko društvo “Caribrod”, u saradnji sa Sportskim savezom “Caribrod”, Ustanovom za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod”, dimitrovgradskom gimnazijom i profesorom fizičkog vaspitanja Nebojšom Jotovim, a pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad.

U planinarskom društvu “Caribrod” kažu da su ovom edukacijom nastavljene planirane aktivnosti za ovu godinu, čime je učvršćena saradnja sa planinarskim društvom “Vidlič”.

P. Videnov

Foto: Mikan Andreev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar