U Dimitrovgradu registrovana dva slučaja obolevanja od morbila

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad registrovana su dva slučaja obolevanja od morbila koja su epidemiološki povezana, a radi se o dečacima starosti 14 godina – rekao je za portal FAR doktor Nikola Jordanov, specijalista opšte medicine u dimitrovgradskom Domu zdravlja.

„Prvi slučaj obolevanja od malih boginja u Dimitrovgradu registrovan je početkom godine kod dečaka, koji je bio na lečenju na Dečjoj internoj klinici u Nišu. Što se tiče situacije u Pirotskom okrugu, u Pirotu je od morbila obolela desetomesečna beba i medicinska sestra na Dečijem odeljenju u Opštoj bolnici u tom gradu koja je bila u direktnom kontaktu sa zaraženom bebom. Takođe postoji sumnja da su u Pirotu morbilima zaražene još tri medicinske sestre i jedna radnica pomoćnog osoblja sa Dečijeg odeljenja ove zdravstvene ustanove“ – istakao je Jordanov.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović – Batut” u Srbiji je od morbila obolelo preko 1000 osoba. U Domu zdravlja u Dimitrovgradu trenutno je na snazi pojačan epidemiološki nadzor.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar