a
 

Naplata parkiranja od 1. februara u Dimitrovgradu – Cena parkinga po satu u Crvenoj zoni iznosi 30, u Zelenoj 20 dinara

Od 1. februara u Dimitrovgradu počinje naplata parkiranja putem SMS poruke ili kupovinom parking karte. Cena po satu u Crvenoj zoni isnosi 30, dok je pretplatna dnevna parking karta 120 dinara. U Zelenoj zoni građani će za ovu namenu po satu morati da izdvoje 20, a dnevno 100 dinara, rekao je za FAR Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj pri opštini Dimitrovgrad.

„U Crvenoj zoni koju čine ulice Balkanska i Trg dr Zorana Đinđića građani će plaćati parkiranje ukucavanjem SMS poruke na broj 8451, dok će u Zelenoj zoni koja obuhvata ulice Nišava i Desanka Maksimović to činiti na broj 8452. Ukoliko građani ne poštuju navedene propise o parkiranju u pomenutim zonama uslediće novčane kazne. Naknada za blokiranje vozila usled prekršaja iznosi 1.000 dinara, dok je naknada za uklanjanje vozila paukom 10.000 dinara“, naglasio je Markov.

Naplatu parkiranja vršiće JP „Komunalac“ radnim danima u periodu od 07:00 do 19:00 časova, subotom od 07:00 do 15:00 sati, dok se nedeljom parking neće naplaćivati.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar