a
 

U Dimitrovgradu poništen Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov 5. februara doneo je rešenje kojim se poništava Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

Kako je navedeno u obrazloženju, predsednik opštine je 4. januara 2018. godine raspisao Javni poziv za sufinansiranje projekata i u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja imenovao stručnu Komisiju za ocenu projekata i izradu predloga o raspodeli sredstava u sastavu – Zorica Milev (samostalna kandidatura), Miodrag Miljković (ispred Društva novinara “Niš”) i Slađana Aleksić (ispred PROUNS-a).

Komisija je 26. januara i 2. februara izvršila ocenu pristiglih projekata i sačinila predlog o raspodeli sredstava sa obrazloženjem koji su potpisala samo dva člana komisije – Miodrag Miljković i Slađana Aleksić, ali ne i predsednica komisije Zorica Milev.

Mileva je 5. februara podnela ostavku na mesto predsednika Komisije iz razloga, kako je navedeno u obrazloženju, što na osnovu dugogodišnjeg iskustva sumnja da bi predložena raspodela sredstava zadovoljila javni interes u oblasti javnog informisanja.

Kako je Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja propisano da predlog Komisije o raspodeli sredstava potpisuje svaki član Komisije i kako je Zorica Milev podnela ostavku na mesto predsednika komisije i nije potpisala predlog o raspodeli sredstava, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov doneo je rešenje kojim se poništava ovaj Javni poziv.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Ostavi komentar