a
 

Formirana tročlana komisija za ocenu projekata ponovoljenog medijskog konkursa opštine Dimitrovgrad

Komisiju za evaluaciju projekata u okviru ponovljenog Konkursa opštine Dimitrovgrad za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini sačinjavaće: Romana Karajović (samostalna kandidatura), Radoman Irić (ispred NUNS-a i NDNV-a) i Ninoslav Smiljković (ispred PROUNS-a).

Ovo rešenje, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad, doneo je predsednik opštine Vladica Dimitrov na osnovu Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Nakon poništenja prvog Javnog poziva za sufinansiranje medijskih projekata zbog ostavke predsednice komisije Zorice Milev 5. februara,  opština Dimitrovgrad je već 6. februara raspisala novi konkurs, na kojem su sredstva u odnosu na prvi Javni poziv umanjena za milioa dinara.

Medijima će u drugom pozivu biti odobreno ukupno 14 miliona dinara – 1.500.000 dinara za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja i 12.5000.000 dinara za sufinansiranje projekata na jeziku bugarske nacionalne manjine.

P. Videnov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar