a
 

Ledeni talas do petka, u Dimitrovgradu se i dalje radi na čišćenju snega

Sneg koji od juče neprekidno pada otežava saobraćaj u čitavoj zemlji. Nadležni kažu da su svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni, dok putarska preduzeća rade neprestano i angažuju sve radnike i mehanizaciju.

Snežne padavine i jak vetar prouzrokuju usporen i otežan saobraćaj na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji. Povremeni jači udari vetra stvaraju dodatne probleme vozačima zbog smanjene vidljivosti i manjih snežnih nanosa, koji dodatno usporavaju saobraćaj, prenosi RTS.

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad ekipe JP „Komunalac“ i dalje su na terenu. Danas se radi na čišćenju deonica ka Borovu i Vrapči, dok su u toku dana za čišćenje planirani predeli Zabrđa i Visoka, kaže za FAR opštinski inspektor za drumski saobraćaj Saša Markov. Prema njegovim rečima, na teritoriji opštine najviše snega ima u Borovu, u predelima Burela i Derekula, gde visina snega dostiže i do 30 cm.

Prema podacima RHMZ-a sa glavnih i običnih meteoroloških stanica, visina snega u različitim krajevima Srbije je sledeća:

Pirot – 18 cm

Aleksinac – 30 cm

Babušnica – 21 cm

Niš – 16 cm

RC Niš / Kamenički vis – 43 cm

Kopaonik – 80 cm

Zlatibor – 67 cm

Najveću visinu sneg i dalje dostiže na Staroj planini (Babin zub) – čak 118 cm.

Ledeni talas u Srbiji potrajaće do petka, a posebno niske temperature očekuju se u četvrtak, kada će se živa u termometru spustiti i do -17 stepeni Celzijusa.

D. Jelenkov (Izvor: RTS, RHMZ)

Foto: Petar Videnov

Bez komentara

Ostavi komentar