a
 

Ekipe JP „Komunalac“ nastavljaju čišćenje snega, saobraćaj na teritoriji opštine Dimitrovgrad regularan

Iako danas nije bilo novih snežnih padavina, teritorija opštine Dimitrovgrad i dalje je pod snežnim pokrivačem, a ekipe JP „Komunalac“ su na terenu od prekjuče.

U prethodna dva dana radilo se na čišćenju gradskih i prigradskih ulica, Georgi Dimitrov prema Željuši, Gojin Dolu i Belešu, dok se danas čiste deonice od Beleša, Prača, Borovo, kao i Sveta Gora i Gornja Lukavica. Službe „Komunalca“ juče su obavile i čišćenje regionalnog puta ka Visoku, koji se inače nalazi u nadležnosti PZP Niš. Sinoć je obavljeno i posipanje solju ulica prvog prioriteta, kaže opštinski inspektor za drumski saobraćaj Saša Markov.

Uz zimsku opremu i opreznu vožnju vozači ne bi trebalo da imaju problema na putevima. Prema rečima Markova, saobraćaj se na teritoriji opštine Dimitrovgrad za sada odvija normalno, putevi su prohodni i sve autobuske linije regularno funkcionišu.

Prema podacima RHMZ-a sa glavnih meteoroloških i običnih klimatoloških stanica, visina snežnog pokrivača u različitim delovima Srbije od jutros je sledeća:

Crni Vrh – 2 cm
Zlatibor – 5 cm
Sjenica – 4 cm
Kopaonik – 11 cm
Leskovac – 4 cm
Dimitrovgrad – 18 cm
Vranje – 1 cm
Bela Palanka – 18 cm
RC Kukavica/Vlajna – 30 cm
RC Niš/Kamenički vis – 6 cm
Stara planina/Babin zub – 28 cm

Ako i postoji mogućnost da trenutne i predstojeće snežne padavine zadaju probleme vozačima, svakako prijaju pšenici, jer kao dobra termička zaštita štite od smrzavanja i niskih temperatura.

D. Jelenkov

Foto: Dijana Jelenkov

Bez komentara

Ostavi komentar