Koncert grupe “Van Gogh” 26. jula u Dimitrovgradu

U četvrtak, 26. jula, poznati srpski rok-bend “Van Gogh” nastupiće u Dimitrovgradu, kao muzičke zvezde koje će upotpuniti program ovogodišnjeg “Caribrodskog sportskog leta”.

Koncert će biti održan na terenu za mali fudbal u Sportskom centru “Park” sa početkom u 21:00 časova.

Cena ulaznica je 200 dinara i mogu se kupiti u prostorijama Turističko-informativnog centra u periodu od 9 do 17 časova, kao i ispred hotela Sax-Balkan od 10 do 13 i od 19 do 21 čas.

Ovaj muzički događaj organizuje Sportsko-turistički centar “Caribrod” pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

U okviru manifestacije “Pirotsko kulturno leto 2018”, u subotu, 28. jula, “Van Gogh” će održati koncert i na Omladinskom stadionu u Pirotu.

Uspešnu muzičku karijeru grupa “Van Gogh” gradi već više od tri decenije, i tačnije od 1986. godine, kada je osnivaju gitarista i sadašnji pevač Zvonimir Đukić – Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević. Od debitantskog “Van Gogh” do najnovijeg “Ako stanemo, gubimo sve” iz 2016, ovaj rok-bend objavio je ukupno 14 albuma.

Veliku popularnost pokazuje i činjenica da je album “Lavirint” prodat u više od 100.000 primeraka za samo mesec dana, kao i nagrada za najboljeg regionalnog izvođača koju im 2007. godine dodeljuje MTV “Adrija”.

D. Jelenkov (Izvor: udimitrovgradu.rs / Pirotske vesti)

Foto: udimitrovgradu.rs

Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar