a
 

Za vatrogasce u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu nova vatrogasna vozila

Vatrogasci iz Južnog Velsa, udruženi u organizaciju „Blazing to Serbia“, donirali su Sektoru za vanredne situacije tri navalna vatrogasna vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Ovi vatrogasni kamioni samo su deo od 26 kamiona koje je prethodnih godina donirala ova organizacija.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je tokom primopredaje donacije u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu izjavio da će pokušati da “pošalje u penziju” stare kamione, koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama više od 30 godina, zahvalio se kolegama iz Velsa i naglasio da je ova donacija simbol dugogodišnjeg prijateljstva.

„Očekujem da ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, biti spremniji da pružimo pomoć građanima tamo gde je najpotrebnija. Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično tri lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljenosti koja će u narednim godinama služiti našim vatrogascima za spasavanje života“ – dodao je Stefanović.

Osnivač organizacije „Blazing to Serbia“ i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan je kazao da je ostvarena jaka veza između vatrogasaca Srbije i Južnog Vesla i naglasio:

“Od osnivanja do danas donirali smo 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme, te je ova saradnja primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose”.

Primopredaji donacije prisustvovao je i ambassador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

P. Videnov (izvor: MUP Srbije)

Foto: mup.gov.rs

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar