a
 

Na blagajni Centra za kulturu sutra počinje prodaja karata za projekciju filma „Južni vetar“

Na blagajni Centru za kulturu u Dimitrovgradu sutra, 21. novembra počinje prodaja ulaznica za projekciju filma „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića. Cena karte je 250 dinara, a projekcija novog ostvarenja srpske kinematografije održaće se u petak, 23. novembra u velikoj sali Centra za kulturu u 18:00 i 20:30 časova.

Ovaj kriminalistički triler govori o organizovanom kriminalu, dilovanju droge, krađi automobila…

„Južni vetar” oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedesete godine XX veka, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osetili u njihovim životima.

„U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu“.

Glumačku ekipu čine Miloš Biković (Petar Maraš), Miodrag Radonjić (Baća), Dragan Bjelogrlić (Car), Nebojša Glogovac (Golub), Miloš Timotijević (Stupar), Jovana Stojiljković (Sofija), Srđan Todorović (Jani), Bogdan Diklić (Lazar Maraš), Aleksandar Berček (Crveni), Hristo Šopov (Dimitar Mitevski), Ivajlo Zahariev (Hristo Mitevski). U filmu se pojavljuje i dimitrovgradska pevačica Gabrijela Pejčev.

  A. Todorov

 Foto: Stefan Pavić

Plakat: imdb.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar