a
 

Ambasador Palestine Mohamed Nabhan 15. marta u Dimitrovgradu

Palestinski ambasador Mohamed Nabhan sa saradnicima boraviće u petak, 15. marta u radnoj poseti Dimitrovgradu. On će se susresti sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim, opštinskim većnikom Dejanom Milevim i direktorom Sportsko turističkog centra „Caribrod“ Vasilom Andrejevim.

Na sastanku između dveju strana, koji će biti održan u kabinetu predsednika opštine u 12:00 časova, glavna tema razgovora biće turistički potencijali opštine Dimitrovgrad.

U okviru posete Dimitrovgradu, ambasador Palestine obići će manastir „Sveti Jovan Bogoslov“ i etno kuće u selu Poganovo.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar