a
 

Raspisan konkurs za vatrogasce

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno – spasilačkih poslova širom Srbije.

Konkurs je otvoren do 9. aprila 2019. godine, a predviđena su i mesta u Pčinjskom okrugu.

Za potrebe Vatrogasno – spasilačkog bataljona u Vranju određena su dva izvršioca, u Bosilegradu takođe dva i u Preševu tri. U Bujanovcu i Preševu postoji potreba za još po jednog vatrogasca.

Pored opštih uslova konkursa, koje možete pogledati na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, budući kandidati ne bi trebalo da imaju manje od 19 godina, a više od 30, kao i da imaju položen vozački ispit C kategorije.

B. Ivanov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar