a

U sredu u Beogradu potpisivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja

U sredu, 29. maja, predstavnici 96 lokalnih samouprava potpisaće Memorandum o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja sa programom Swiss PRO, sa početkom u 12:00 časova, u hotelu Metropol u Beogradu.

Potpisivanju će prisustvovati ministar državne uprave i lokalne samouprave – Branko Ružić i direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji – Ursula Lojbli, kao i predstavnici relevantnih državnih i međunarodnih institucija, Stalne konferencije gradova i opština i predstavnici gradova i opština koje su uključene u realizaciju programa Swiss PRO. U ime opštine Dimitrovgrad Memorandum će potpisati predsednik Vladica Dimitrov.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju za lokalne samouprave predstavlja važan korak ka uspostavljanju trajnih resursa za unapređenje rada i primenu principa dobrog upavljanja u svakodnevnom radu i funkcionisanju lokalnih administracija. Primenom ovih principa unaprediće se transparentnost, odgovornost, efikasnost i otvorenost lokalnih samouprava, a time doprineti i društvenom i ekonomskom razvoju lokalnih zajednica, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Teodora Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar