a

Na humanitarnom performansu “Naša krila” prikupljeno 84.040 dinara

U Centru za kulturu u Dimitrovgradu organizovan je humanitarni performans pod nazivom “Naša krila” u organizaciji Udruženja građana “Harmonija” i Fondacije “Zamisli život”, a u okviru projekta “Jednake mogućnosti za sve”.

Deca iz dimitrovgradskih škola pripremila su zajedno sa svojim nastavnicima program koji je oduševio građane, koji su i ovoga puta pokazali svoju humanost dobrovoljnim prilozima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 525-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 526-1024x683.jpg

ujedno je promovisan novi program pomoći “Čuvari smeha” koji se bavi pomaganjem deci bez roditeljskog staranja, deci samohranih roditelja i porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju, a pre svega u procesu obrazovanja dece.

Kako je naglasio Dragan Milić, opštinski većnik, cilj je da se pruži pomoć deci kojoj je pomoć preko potrebna i da im mi kao zajednica pomognemo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 527-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 528-1024x683.jpg

Od prodaje bedževa sa logom akcije tokom događaja prikupljeno je 61.540 dinara, dok je na račun fondacije danas do 13:00 časova uplaćeno 24.500 dinara, te je ukupan iznos sakupljenih sredstava 84.040 dinara.

Tijana Aleksov, upravitelj Fondacije “Zamisli život”, zahvaljuje se deci koja su prve dane raspusta provela na probama, nastavnicima Stojanu i Svetlani Stojanov na strpljenju, Milani Videnov na dizajnu plakata i bedževa, Elizabeti Georgiev na divnoj pesmi, Mirjani i Tanji na divnoj scenografiji, Udruženju “Harmonija” Caribrod na organizaciji i svim građanima koji su svojim prisustvom i donacijama doprineli uspešnom uspostavljanju programa “Čuvari smeha”.

Građani koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovom događaju mogu i dalje pomoći uplaćivanjem sredstva na žiro račun fondacije 105-2261860-84 sa naznakom “Za program Čuvari smeha”.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar