Na humanitarnom performansu “Naša krila” prikupljeno 84.040 dinara

U Centru za kulturu u Dimitrovgradu organizovan je humanitarni performans pod nazivom “Naša krila” u organizaciji Udruženja građana “Harmonija” i Fondacije “Zamisli život”, a u okviru projekta “Jednake mogućnosti za sve”.

Deca iz dimitrovgradskih škola pripremila su zajedno sa svojim nastavnicima program koji je oduševio građane, koji su i ovoga puta pokazali svoju humanost dobrovoljnim prilozima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 525-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 526-1024x683.jpg

ujedno je promovisan novi program pomoći “Čuvari smeha” koji se bavi pomaganjem deci bez roditeljskog staranja, deci samohranih roditelja i porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju, a pre svega u procesu obrazovanja dece.

Kako je naglasio Dragan Milić, opštinski većnik, cilj je da se pruži pomoć deci kojoj je pomoć preko potrebna i da im mi kao zajednica pomognemo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 527-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 528-1024x683.jpg

Od prodaje bedževa sa logom akcije tokom događaja prikupljeno je 61.540 dinara, dok je na račun fondacije danas do 13:00 časova uplaćeno 24.500 dinara, te je ukupan iznos sakupljenih sredstava 84.040 dinara.

Tijana Aleksov, upravitelj Fondacije “Zamisli život”, zahvaljuje se deci koja su prve dane raspusta provela na probama, nastavnicima Stojanu i Svetlani Stojanov na strpljenju, Milani Videnov na dizajnu plakata i bedževa, Elizabeti Georgiev na divnoj pesmi, Mirjani i Tanji na divnoj scenografiji, Udruženju “Harmonija” Caribrod na organizaciji i svim građanima koji su svojim prisustvom i donacijama doprineli uspešnom uspostavljanju programa “Čuvari smeha”.

Građani koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovom događaju mogu i dalje pomoći uplaćivanjem sredstva na žiro račun fondacije 105-2261860-84 sa naznakom “Za program Čuvari smeha”.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar