a

Crveni krst Dimitrovgrad poklonio školski pribor prvacima

Predstavnici Crvenog krsta Dimitrovgrad Nikola Jordanov i Vesna Todorov uručili su školski pribor đacima prvacima u Osnovnoj školi “Hristo Botev” u Dimitrovgradu i u školama u Željuši i Trnskim Odorovcima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 244-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 245-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 246-1024x683.jpg

Nikola Jordanov, predsednik Crvenog krsta Dimitrovgrad rekao ja za portal FAR da je prevashodni cilj ove akcije da deca osete da nisu usamljena u periodu adaptacije na novo okruženje. Jordanov naglašava da je prvacima u ovom periodu potrebna podrška roditelja, učitelja i celokupne društvene zajednice kako bi učvrstili samopouzdanje i što lakše prošli kroz novo razdoblje u svojim životima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 247-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 248-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 249-1024x683.jpg

Crveni krst darivao je ukupno 53 đaka na teritoriji opštine koji su ove školske godine krenuli u prvi razred.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Crveni krst Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar