Amerikanac Endrju Mario, volonter na stočarskoj farmi u okolini Dimitrovgrada

Reč “Volonter” ne koristi se previše u kontekstu stočarstva i poljoprivrede u Srbiji. Ova reč, na latinskom sačinjena od termina “dobro” i “volja” označava da neko sa zadovoljstvom prihvata da uradi nešto u korist društva. Volonterski programi u nekim evropskim državama su veoma popularni među mladima koji u tome vide deo procesa sazrevanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 401-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 402-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 403-1-1024x683.jpg

Jedan od tih mladih ljudi koji pokazuju spremnost da pomognu ne očekujući ništa zauzvrat je upravo naš sagovornik Endrju Mario, koji je ovog leta boravio više od 40 dana kao volonter na stočarskoj farmi porodice Ivanov u okolini Dimitrovgrada.

27-godišnji Endrju iz SAD-a govori za FAR o razlozima posete Evropi i Srbiji kao volonter na farmi, o svom iskustvu u različitim ekološkim protestima širom Amerike, o utiscima iz dimitrovgradskog kraja, a uporedio je i život u njegovom rodnom mestu u državi Vermont i Dimitrovgradu.

Novinar: Petar Videnov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
oktobar 2019

Ovaj medijski sadržaj je deo projekta “Život na selu – od sela i za selo”, koji sufinansira opština Dimitrovgrad u okviru javnog poziva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na jezicima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji opštine u 2019. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju izražavaju stavove organa, koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar