a

STC “Caribrod” i opština Dimitrovgrad u emisiji “Šarenica”

Sportsko-turistički centar “Caribrod” i opština Dimitrovgrad će u petak, 25. oktobra, učestvovati u snimanju emisije “Šarenica” koja će biti prikazana u nedelju, 27. oktobra.

Gosti emisije predstaviće kulturno–istorijsko nasleđe Dimitrovgrada, poljoprivredne potencijale i turističke mogućnosti.

STC će predstaviti mnogobrojne sportske i turističke aktivnosti koje realizuje tokom godine, a akcenat će ovoga puta biti na promociji predstojeće manifestacije „Dani Caribrodske šušenice“. Tradicionalne recepte iz dimitrovgradskog kraja u “Šarenici” će otkriti Stambol Geštamov, poznati kuvar poreklom iz sela Kusa Vrana.

U kulturno-umetničkom delu programa predstaviće se KUD “Caribrod”, Caribrodski orkestar, Jelena Kostov, poznata estradna umetnica poreklom iz Dimitrovgrada, dok će predsednik udruženja “Pametnik” Nebojša Videnov govoriti o predstojećem Festivalu duvačkih orkestara koji će se održati od 31. oktobra do 3. novembra. Delča Gigov iz Centra za kulturu upoznaće auditorijum sa tradicionalnim međunarodnim pozorišnim festivalom “Balkan teatar fest”.

Gledaocima pred malim ekranima predstaviće se i poljoprivredni proizvođači Aleksandar Vasov, vlasnik farme autohtonih rasa domaćih životinja “Ravna šuma”, Dušica Sredojević iz Zemljoradničke zadruge “Stara pojata”, kao i Zoran Nikolov, vlasnik mlekare “Stara planina”. Predsednik lovačkog udruženja “Vidlič” Slavoljub Manoilov pričaće o razvoju lovnog turizma na teritoriji opštine.

U planu je i puštanje promo filmova, a tiču se sporta, turizma i manifestacija koje se održavaju u Dimitrovgradu.

“Šarenica” je emisija kolažnog tipa koja se emituje subotom i nedeljom na prvom programu RTS-a od 9:00 do 11:00 sati, a voditelji su Ana Babić i Slobodan Šarenac.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar