a

VIDEO: Međunarodni pozorišni festival “Balkan Teatar Fest” od 8. do 19. novembra u Dimitrovgradu

Ovogodišnji 15. Međunarodni pozorišni festival “Balkan Teatar Fest” održaće se od 8. do 19. novembra u Centru za kulturu u Dimitrovgradu.

Po tradiciji, ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da uživaju u različitim performansima glumaca iz Srbije, Bugarske, a ove godine i iz Severne Makedonije.

Ekipa portala FAR razgovarala je o predstojećem festivalu sa Delčom Gigovim, rukovodiocem pozorišta “Hristo Botev”. On je rekao da prvog dana, 8. novembra, posetioci mogu pogledati predstavu “Čarlijeva tetka” u izvođenju Pozorišne radionice snova iz Asenovgrada.

Dimitrovgradskoj publici 11. novembra predstaviće se Dramsko pozorište iz Bitolja komadom “Mis na pregradieto”. Narednog dana na repertoaru festivala je predstava “Boing boing” Dramsko-lutkarskog pozorišta iz Plevena. Narodno pozorište iz Pirota nastupiće 13. novembra sa predstavom “Hasanaginica”, dok će dan kasnije publika uživati u predstavi “Pad” Centra za kulturu iz Svilajnca. 15. novembra zakazana je predstava “Sladoled” Narodnog pozorišta iz Niša.

Poslednja dva dana ovog pozorišnog festivala, 18. i 19. novembra, biće izvedeni komadi “Ivkova slava” Dramsko-lutkarskog pozorišta iz Vrace i “Imao sam 100 lica” Stand up teatra iz Sofije.

Karte za ceo festival mogu se kupiti na blagajni Centru za kulturu po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 200 dinara.

Sve predstave zakazane su za 19:30 časova.

O festivalu za FAR govori rukovodilac dimitrovgradskog pozorišta Delča Gigov.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: : Stefan Pavić 
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
oktobar 2019

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar