VIDEO: “Slovenački vatrogasci” digli caribrodsku publiku na noge

Nastupom “Gasilskog pihalnog orkestra iz Loča pri Dobovi” završen je treći dan i ujedno zvanični deo, trećeg po redu Međunarodnog festivala duvačkih orkestara “Caribrod”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 81-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 82-1024x683.jpg

U svom jednočasovnom programu gosti iz Slovenije demonstrirali su vrhunsko umeće sviranja, a izborom kompozicija koje su uvrstili u nastup dodatno su pridobili publiku u sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 83-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 84-1024x683.jpg

Ansambl iz Loča kod Dobove postoji od 1920. godine i vrlo je cenjen ne samo u Sloveniji, već i celoj Srednjoj Evropi, pa je zbog originalnosti i kvalitetnih nastupa od skora proglašen i nematerijalnim kulturnim dobrom u svojoj zemlji. Čine ga amateri – vatrogasci, koji ujedno imaju završeno srednje muzičko obrazovanje i profesionalci sa završenom akademijom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 85-1024x683.jpg

Na nastupu u Dimitrovgradu posebno se istakao mladi klarinetista Tomaž Zevnik, koji je pobrao simpatije i aplauze caribrodske publike. Lepu komunikaciju sa publikom slovenački vatrogasci su ostvarili naročito u drugom delu koncerta kada su gotovo svi u sali stajali na nogama i aplaudirali u ritmu njihove muzike.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelji: Stefan Pavić / Mikica Kostov / Saša Radivoev
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
novembar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar