a

U dimitrovgradskoj biblioteci otvorena izložba fotografija pogača i medenjaka Dragane Aleksov

U Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu sinoć je otvorena izložba fotografija pogača i medenjaka Dragane Aleksov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 152-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 153-1024x683.jpg

Postavku je zvanično otvorila Jasminka Mančev, direktorka ove ustanove, koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se građanima što su se okupili u velikom broju. Takođe, publici se obratila i Vesna Nikolov, rukovodilac Zavičajne muzejske zbrike, od koje je potekla ova ideja o izložbi.

„Ideja se rodila prošle godine, na obeležavanju Vukove nedelje, kada je i Dragana bila prisutna. Ona se odazvala našem pozivu i tako smo i napravili izložbu fotografija“ – dodala je Nikolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 155-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 156-1024x683.jpg

Kreatorka postavke Dragana Aleksov izjavila je za portal FAR da se već pet godina bavi kulinarstvom i da uživa u tome što radi.

„Inspiracija prvenstveno proističe iz ljubavi prema kuvanju, a onda iz radoznalosti, jer sam htela da napravim sve ono što sam pročitala i videla na slikama. Večeras sam predstavila svoje radove – kiflice, pogače i medenjake. Jako sam zadovoljna što su dimitrovgrađani došli u ovolikom broju“ – kazala je Aleksov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 157-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 158-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 159-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 160-1024x683.jpg

Svi zainteresovani moći će i narednih dana da pogledaju ovu izložbu, koju su organizovale Narodna biblioteka „Detko Petrov“ i Zavičajna muzejska zbirka.

Teodora Petrov

Foto: Teodora Petrov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar