a

Asfaltiranjem glavne ulice u Gojin Dolu završava se građevinska sezona

U toku su pripremni radovi za asfaltiranje glavne ulice u selu Gojin Dol. Reč je poslu koji se obavlja posle zamene vodovodne i postavljanja kanalizacione mreže.

Kako je za FAR rekao Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad, projekat je vredan skoro 32 miliona dinara. Gotovo kilometar dugačka ulica asfaltiraće se od ulaza u selo sa regiоnalnog puta, pa do autobuske okretnice. Kolovoz će biti širok četiri i po metra i biće urađen sa dva sloja asfalta, uključujući i habajući. S jedne strane će imati trotoar širine metar i po, a sa druge takozvani „gajger“ slivnik, koji će odvoditi svu atmosfersku vodu u za to prethodno izgrađeni recipijent.

This image has an empty alt attribute; its file name is 222-1-683x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 223-683x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 224-683x1024.jpg

Conević očekuje da će posao biti završen do kraja meseca i najavljuje asfaltiranje takozvane „strme“ ulice kod ulaza u Lukavicu, kao i asfaltiranje puta od centra gornjeg Beleša do Lukavice i isto tako i do „Evrogasa“. Investitor svih radova je Opština Dimitrovgrad, a i izvođač je „Drumovi AD“ iz Pirota.

On takođe napominje da je već izdvojeno oko 28 miliona dinara za popravku i asfaliranje preostalih neasfaltiranih sokaka i uličica u Željuši, Belešu, Lukavici i Gojin Dolu. Taj zahvat će se odraditi od proleća, odnosno sa početkom nove građevinske sezone. Žan Conević smatra da je ta suma dovoljna da se asfaltira i poslednji neasfaltirani sokak, prolaz ili uličica na širem gradskom području Dimitrovgrada.

S. Aleksić

Foto: iz albuma Žana Conevića

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar