Završena poslednja faza rekonstrukcije lokalnog puta „Trnski Odorovci – Kusa Vrana“ – Radi se deonica puta od Željuše do Planinice

Asfaltiranjem deonice lokalnog puta „Trnski Odorovci – Kusa Vrana“ u dužini od 2400 metara, tokom vikenda završena je treća, ujedno i poslednja faza radova na rekonstrukciji ovog putnog pravca.

Radovi su počeli sredinom juna meseca ove godine i završeni su nekoliko dana pre prlaniranog roka. Njihova vrednost je 30 miliona dinara, a finansirani su polovično iz republičkog i opštinskog budžeta. Širina asfalta je 4 metra, debljina 6 cm. Postavljen je i kanal za odvod vode, kao i ivičnjaci i rigole u dužini od 400 metara. Radove na rekonstrukciji dela puta „Trnski Odorovci – Kusa Vrana“ je izvelo građevisnko preduzeće „Drumovi A&D“ iz Pirota, rekao je za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

Conević je istakao da je u toku i prva faza radova na rekonstrukciji deonice puta „Željuša – Planinica – Banski Dol – Poganovo“, u okviru koje je planirana izgradnja puta u dužini od 4 kilometra od Željuše do Planinice.

„Širina puta iznosiće 3,5 metara, sa bankinama u rasponu od 0,5 do 1 metra. Takođe, biće postavljena i sedam cavastih propusta sa kanalom za odvod vode sa desne strane puta, dok će debljina asfalta biti 6 cm. Rok za završetak radova je 15. novembar ove godine“ – naglasio je pomoćnik predsednika opštine.

Vrednost prve faze radova na ovom putnom pravcu koji se finansiraju od strane „Puteva Srbije“ je 42.348.000 dinara. Njihov izvođač je firma „Trace PZP“.

  A. Todorov

Foto: Žan Conević / Arhiva FAR-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar