a

Forum o budućnosti Jugoistočne Evrope u Sofiji

„Evropske vrednosti u zemljama Jugoistočne Evrope – novi izazovi i šanse“ je naziv foruma koji je u Sofiji okupio naučnike iz 12 evropskih zemalja, javlja BNR.

Oni će se baviti raznim pitanjima, ali najvažnije će biti, da li je nakon pada Berlinskog zida došlo do preispitivanja vrednosti u Jugoistočnoj Evropi, kao i šta se dešava sa politikom, demokratijom i koje su političke i vrednosne kontardiktornosti u savremenim društvima.

BNR precizira da će o tome raspravljati predstavnici vodećih univerziteta iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Kipra, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske, Hrvatske i Crne Gore.

S. Aleksić (izvor: BNR)

Foto: BNR

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar