a

Specijalno priznanje firmi „Ana“ DOO iz Bosilegrada na međunarodnom sajmu u Beogradu

Na 14. međunarodnom sajmu etno hrane i pića koji je održan od 23. do 26. novembra u Beogradu, vlasnica firme „Ana“ DOO Ana Kotev iz Bosilegrada dobila je specijalno priznanje za džem od šipuraka.

Na ovom prestižnom sajmu etno hrane i pića učestvovalo je više od 460 izlagača, koji su na pojedinačnim i grupnim štandovima ponudili više od 3000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, karakterističnih za uža geografska područja.

Među izloženim proizvodima našao se i džem od šipuraka, koji se proizvodi po tradicionalnoj recepturi u Bosilegradu. Sirovina je organskog porekla, koju sakupljaju meštani opštine Bosilegrad po okolnim brdima.

Ova nagrada vlasnici daje elan za još bolji rad, jer proizvodi iz firme „Ana  DOO” uvek nađu kupca.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar