Krijumčarenje parfema poznatih robnih marki na “Gradini”

Tokom prethodnih nekoliko dana, na osnovu zaplenjene robe na graničnim prelazima u Srbiji, uočava se novogodišnja atmosfera i vreme darivanja prazničnih poklona. Tako je prema zvaničnom saopštenju Uprave carina, na prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada, u dva slučaja zaplenjeno 150 parfema poznatnih robnih marki.

Uoči vikenda carinici su u saradnji sa policijom na ovom prelazu otkrili i zaplenili preko 100 krijumčarenih parfema. Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu stigao autobus novopazarskih registarskih oznaka, koji je saobraćao na relaciji Istanbul-Novi Pazar. Kada su prisutni putnici izneli svoje stvari iz boksa za prtljag, usledila je i detaljna kontrola autobusa. Tom prilikom je ispod tapacirunga bočne stranice prtljažnika, u fabričkoj šupljini pronađeno preko 100 muških i ženskih parfema „karolina herera“. Protiv 39-godišnjeg vozača autobusa iz Novog Pazara pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

U slučaju koji je otkriven dva dana ranije, prekršilac je bio nepoznat. U Upravi carina kažu da je neko, kome je najverovatnije bilo jasno da će biti otkriven, sakrio veliku kesu punu parfema poznatih robnih marki na izlaznoj strani prelaza, pored ograde, iza nekadašnje prodavnice. U njoj je pronađeno oko 50 parfema poznatih brendvoa kao što su „lankom“, „šanel“, „armani“, „pako raban“, „versaće“, „dior“… Ukoliko se utvrdi da je reč o originalima, oni će završiti na nekoj od licitacija zaplenjene carinske robe, za razliku od kopija, koje prema važećem zakonu moraju biti uništene, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar