NOOIS: Podizanje svesti o osobama sa invaliditetom u vanrednim situacijama

Udruženje Emblema, Internet Portal Far i Far TV priključili su se medijskoj podršci projekta “Podizanje svesti o osobama sa invaliditetom u vanrednim situacijama” koji realizuje Nacionalna organizacija sa invaliditetom Srbije (NOOIS).

NOOIS je osnovan sa sa ciljem da predstavlja ujedinjeni pokret osoba sa invaliditetom Srbije, da govori u ime većine osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika i da predstavlja najvažniju političku snagu u zastupanju njihovih zajedničkih interesa i potreba.

Ova organizacija je u okviru pomenutog projekta izradila animaciju pod nazivom “Postupanje u vanrednim situacijama prema osobama sa invaliditetom” koju možete pogledati i na FAR-u. Izradu ove animacije podržale su Misija OEBS-a u Srbiji i Vlada Švedske u okviru projekta „Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Republici Srbiji”.

Naglašeno je da ukoliko se dogodi neka vanredna situacija treba misliti na one kojima je pomoć potrebna. U situacijama kao što su požari, poplave, klizišta, odroni, zemljotresi, tehničko tehnološke opasnosti, nuklearne i radiološke nesreće, terorizam i neeksplodirana ubojna sredstva, ekstremni vremenski uslovi, posebno treba voditi računa.

Treba, pre svega, razgovarati sa njima i obavestiti ih o tome šta se događa. Treba se dogovoriti sa njima, kako bi im na najbolji način pružili pomoć i zato je veoma bitno podizati svest građanstva o načinima reagovanja i spasavanja.

Nacionalna organizacija sa invaliditetom Srbije je izradila i druge medijske sadržaje, a Vašoj pažnji preporučujemo muzički spot “Mi možemo sve” i TV reportažu “Zapošljavanje Milice Knežević”.

T. Petrov

Foto: NOOIS

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar