a

Stonoteniseri „Mladosti“ upisali prvi prvenstveni trijumf

Pobedom od 4:0 nad ekipom „Medijana 2“, stonoteniseri „Mladosti“ ostvarili su prvi trijumf u takmičarskoj sezoni 2019/20. Dvoboj 13. kola Kvalitetne A lige Stnoteniskog saveza centralne Srbije odigran je minulog vikenda u Bosilegradu.

Nikola Taleski je savladao Dušana Đulevića sa 3:2 i Dimitrija Živkovića sa 3:1. Luka Nikolov je bio bolji od Vanje Milićevića rezultatom 3:0, dok je Bratislav Stojimenov sa 3:1 pobedio Dimitrija Živkovića. Na klupi za rezerve kod domaćina bili su Miljan Ilijev, Borislav Grigorov i Nikola Zaharijev.

Trener domaćeg tima Nikola Taleski je rekao da su njegovi izabranici ušli u meč izuzetno motivisanо i da su tokom meča izgarali za svaki poen, što je na kraju rezultiralo ubedljivom pobedom.

„Jesenas smo izgubili neke mečeve koje smo trebali rešiti u našu korist. Protiv “Medijane” smo igrali bez kapitena Nikole Zaharijeva, tako da sam i ja morao na parket da pomognem svojim momcima. Ovaj trijumf predstavlja satisfakciju za odličan i naporan rad na trenizima, tako da u nastavku sezone možemo očekivati još dobrih izdanja, a samim tim i rezultata” – zaključio je Taleski.

Narednog vikenda bosilegradski sastav je slobodan, a poslednjeg dana februara očekuje ga gostovanje u Vlasotncu, ekipi “Vlasine”.

A. Todorov

Foto: Nikola Taleski / STK “Mladost” Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar