a

Vladimir Zaharijev: Štab za vanredne situacije u Bosilegradu preduzeo važne mere u cilju prevencije koronavirusa

Nakon proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije, jutros je zasedao Štab za vanredne situacije opštine Bosilegrad. Komandant Štab i predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev je u telefonskom razgovoru za FAR objasnio odluke i mere predostrožnosti koje su preduzete u cilju prevencije koronavirusa.

Zaharijev je istakao da su angažovani svi kapaciteti u opštini u cilju pomoći celokupnom stanovništvu, a posebno starijim osobama iznad 65 godina i hroničnim bolesnicima. U opštini je oformljen kol centar koji će danonoćno raditi, a telefoni su: 017-877-006; 017-877-167 i 064-860-11-47.

Naloženo je svim predsednicima mesnih zajednica na teritoriji opštine Bosilegrad da tokom sutrašnjeg dana oforme kol centre u selima.

Detaljnije u telefonskoj izjavi Vladimira Zaharijeva.

Novinar: Božidar Ivanov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija:  FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar