a

Vladica Dimitrov: U Dimitrovgradu nema novih slučajeva koronavirusa, 130 lica u izolaciji

Na sastanku Stručno operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Dimitrovgrad nepromenjena u odnosu na jučerašnji dan. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov i dodao da se oko 130 ljudi nalazi u izolaciji. Prema njegovim rečima radi se o licima iz kontakta i o onima koji su u Dimitrovgrad došli iz drugih područja.

Između ostalog, komandant Štaba poziva sve zainteresovane, nezaposlene medicinske sestre i lekare da se jave za radno angažovanje u Domu zdravlja. Navodi da to mogu učiniti na broj telefona 361-110, svakog radnog dana u periodu od 8.00 do 12:00 časova.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar