a

Vladica Dimitrov: Poslodavcima apel da se prijave za maske za svoje zaposlene

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, u kućnoj izolaciji 155 lica. Javno preduzeće “Komunalac” ne vrši dezinfekciju zbog snežnih padavina. Putevi u južnom delu opštine pod snegom, mašine na terenu. Opštinska poljoprivredna služba ne radi sa osobama starijim od 65 godina. Podeljeno 1000 maski, dostupno još toliko. Distribucija još danas i sutra, e-mail adresa za slanje zahteva: [email protected] Početkom sledeće nedelje maske dostupne i za građanstvo. Ovo su najnovije informacije sa današnjeg sastanka Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 386-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov je rekao da nema novih sumnji na koronavirus u Dimitrovgradu i da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine nepromenjena u odnosu na prethodna dva dana. Navodi da se 155 lica nalazi u kućnoj izolaciji i dodaje da je stanje u Domu zdravlja mirno, bez novih uzoraka za testiranje pacijenata na koronavirus.

This image has an empty alt attribute; its file name is 387-1024x683.jpg

Rukovodilac Stručno-operativnog tima ističe da je oko 1000 maski distribuirano radnicima javnih ustanova, institucija, maloprodajnih trgovinskih objekata i radnji. On apeluje na sve poslodavce koji nisu dostavili zahteve za maske za svoje zaposlene da to učine odmah na e-mail adresu: [email protected], jer će se ,kako kaže, maske deliti još danas i sutra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 388-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, Javno preduzeće “Komunalac” zbog snega nije vršilo dezinfekciju trotoara i na ulazima u maloprodajne trgovinske objekte i radnje, ali da će to učiniti sa poboljšanjem vremenskih prilika. Dodaje da na teritoriji opštine nije pala veća količina snega, osim u pojedinim selima u južnom delu opštine gde je, kako kaže, “Komunalac” poslao svoje mašine da očiste zavejane puteve.

Dimitrov kaže da je telefon Opštinske poljoprivredne službe preopterećen pozivima poljoprivrednika za konsultacije u vezi izdavanja dozvola za kretanje u periodu od 17:00 do 5:00 časova. Međutim, napominje da lica starija od 65 godina ne ispunjavaju uslove za dobijanje dozvole jer za njih važi zabrana kretanja u pomenutom vremenskom razmaku.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar