a

Zaharijev: Bosilegrad će pokrenuti proizvodnju zaštitnih maski

Stanje na teritoriji opštine Bosilegrad nepromenjeno, nema zaraženih i nema sumnje na koronavirus, rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije. Razmišlja se o ideji da građani na šalterima uzimaju hranu i piće iz ugostiteljskih objekata i kafića, naveo je on.

Takođe, u Vranju je održan sastanak svih predstavnika opština Pčinjskog okruga i predstavljeno je stanje u opštinama. Posebna pažnja pridata je registraciji vozila i poljoprivredi, kazao je Vladimir Zaharijev.

On je rekao da su bili u direktnoj vezi sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Zaharijev je najavio da će Bosilegrad na svojoj teritoriji pokrenuti proizvodnju zaštitnih maski i da će poljoprivrednici moći da ulaze u njive i obrađuju ih uz posebnu dozvolu i legitimaciju.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar