Vladica Dimitrov: Podeljeno dovoljno maski, svi koji rade moraće da ih nose

U Dimitrovgradu podeljeno dovoljno maski, svi koji rade moraće da ih nose. Nema novih sumnji na koronavirus, 156 osoba u kućnoj izolaciji. Zabrana kretanja u gradu nije kršena. JP „Komunalac“ obavlja poslove u sklopu svojih redovnih aktivnosti, očišćeni zavejani putevi na teritoriji opštine. Apoteke moraju da postuju propisane cene maski. Telefon Opštinske poljoprivredne službe nije na raspolaganju licima starijim od 65 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 341-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 342-1-1024x683.jpg

Vladica Dimitrov, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije je neposredno nakon sastanka Stručno-operativnog tima u telefonskom razgovoru za FAR rekao da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna i da nema novih sumnji na koronavirus i dodao da se 156 osoba iz kontakta i pristiglih iz drugih sredina nalazi u kućnoj izolaciji.

Lokalna samouprava je, prema rečima Dimitrova, podelila oko 2000 maski privrednim subjektima na teritoriji opštine. Naglasio je da će Opštinski štab za vanredne situacije sutra izdati naredbu za obavezno nošenje maski na radnom mestu. Ukoliko neko od poslodavaca nije nabavio maske za svoje zaposlene komandant Štaba kaže da to može učiniti slanjem zahteva na e-mail adresu: [email protected].

This image has an empty alt attribute; its file name is 343-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 344-1-1024x683.jpg

Komandant Štaba kaže da apoteke prilikom prodaje jednokratnih hirurških zaštitnih maski moraju da poštuju propisane cene i dodaje da ukoliko građani primete neregularnosti to mogu prijaviti tržišnoj inspekciji.

Dimitrov kaže da će se sutra vršiti delimična dezinfekcija ispred ulaza u maloprodajne trgovinske objekte i radnje, kao i u Domu zdravlja, dok će, kako ističe, detaljna dezinfekcija biti urađena početkom naredne nedelje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 345-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 346-1-1024x683.jpg

Dimitrov navodi da Opštinska poljoprivredna služba za razliku od jučerašnjeg dana beleži manji broj poziva. Pojašnjava da su poljoprivrednici stariji od 65 godina uvažili apel da ne zovu poljoprivrednu službu radi konsultacija za izdavanje dozvola za vreme zabrane kretanja, iz razloga što ne ispunjavaju uslove.

Lokalna samouprava će, prema rečima komandanta Štaba, finansijski pomoći otpuštene radnike iz privatnih preduzeća koji ne mogu da ostvare svoje pravo na pomoć preko Nacionalne službe zapošljavanja, a takođe obezbediće i pakete materijalne pomoći, uglavnom za lica u stanju socijalne potrebe.

Detaljnije o sastanku Stručno-operativnog tima za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar