Rebić: Koronavirusom zaraženo 17 policajaca

Direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je koronavirusom zaraženo 17 policijskih službenika, dok je približno 800 pripadnika policije u samoizolaciji.

Rebić je u jJutarnjem programu RTS-a rekao da su policajci zaraženi koronavirusom stabilno, uz napomenu da je u samoizolaciji oko 2,4 odsto službenika i da je to broj sa kojim može da se funkcioniše, ali će biti problem ukoliko on bude povećan.

Direktor policije je naveo da su do sada 474 osobe starije od 65 godina zatečene u kršenju mere zabrane kretanja, kao i 2.157 građana mlađih od 65 godina.

Prema njegovim rečima, u prvih nekoliko dana bilo je više kršenja, ali su ona više i tolerisana, nakon čega je zauzet odlučniji stav, tako da je u početku pisana krivična prijava, ali je u međuvremenu to postao prekršaj zbog kojeg svi građani idu u skraćeni postupak, za koji je propisana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Rebić je precizirao da je juče nakon 17:00 časova, kada je počeo policijski čas, 170 osoba prekršilo zabranu kretanja i dodao da ovu meru najviše poštuju građani Prijepolja, a najmanje Novog Pazara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo je analizu kršenja zabrane kretanja po policijskim upravama i koliko građana na 100.000 stanovnika krši zabranu, ukazao je on i saopštio da ukupan rezultat pokazuje da na 100.000 građana meru zabrane kretanja krši u proseku 25 ljudi.

Rebić je ponovio da je najbolje stanje u Prijepolju, gde na 100.000 stanovnika šest ljudi krši zabranu, a zatim u Kragujevcu i Somboru, dok je najnepovoljnije u Novom Pazaru, gde 51 građanin na 100.000 stanovnika ne poštuje zabranu kretanja.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar