a

Vladica Dimitrov: Povećan broj lica u kućnoj izolaciji, počinje podela pamučnih maski

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu ista kao i juče uz povećan broj lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji. Danas stiže prvi kontingent pamučnih maski. Domu zdravlja potrebni zdravstveni radnici i vozači. Opštinska poljoprivredna služba na rasploganju poljoprivrednicima u vezi konsultacija za izdavanje dozvola u vreme zabrane kretanja. Ovo su zaključci sa današnjeg sastanka Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 370-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR komandant opštinskog Štaba je, između ostalog, istakao da će danas stići prvi kontingent pamučnih maski i dodao da će one najpre biti distribuirane radnicima javnih preduzeća, maloprodajnih trgovinskih objekata i radnji u gradu. Poslodavci mogu poslati spisak, isključivo zaposlenih lica, za dobijanje maski na e-mail: [email protected]

This image has an empty alt attribute; its file name is 371-1024x683.jpg

Komandant Opštinskog štaba ističe da su na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istaknuta uputstva za podnošenje zahteva za odobrenje kretanja poljoprivrednicima u periodu od 17:00 do 5.00 časova. On navodi da ukoliko poljoprivrednici sa teritorije opštine Dimitrovgrad ne podnesu zahtev preko sajta resornog ministarstva, mogu se obratiti Opštinskoj poljoprivrednoj službi na broj telefona kontakt lica Aleksandra Igova: 062 / 88 – 064 – 24.

This image has an empty alt attribute; its file name is 372-1024x683.jpg

Dimitrov naglašava da su osim potrebe za zdravstvenim radnicima, Domu zdravlja u Dimitrovgradu neophodna četiri vozača sa završenom srednjom saobraćajnom školom. Dodaje da se prijave vrše na broj telefona: 361-110.

Detaljnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar