Vladica Dimitrov: Povećan broj lica u kućnoj izolaciji, počinje podela pamučnih maski

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu ista kao i juče uz povećan broj lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji. Danas stiže prvi kontingent pamučnih maski. Domu zdravlja potrebni zdravstveni radnici i vozači. Opštinska poljoprivredna služba na rasploganju poljoprivrednicima u vezi konsultacija za izdavanje dozvola u vreme zabrane kretanja. Ovo su zaključci sa današnjeg sastanka Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 370-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR komandant opštinskog Štaba je, između ostalog, istakao da će danas stići prvi kontingent pamučnih maski i dodao da će one najpre biti distribuirane radnicima javnih preduzeća, maloprodajnih trgovinskih objekata i radnji u gradu. Poslodavci mogu poslati spisak, isključivo zaposlenih lica, za dobijanje maski na e-mail: [email protected].

This image has an empty alt attribute; its file name is 371-1024x683.jpg

Komandant Opštinskog štaba ističe da su na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istaknuta uputstva za podnošenje zahteva za odobrenje kretanja poljoprivrednicima u periodu od 17:00 do 5.00 časova. On navodi da ukoliko poljoprivrednici sa teritorije opštine Dimitrovgrad ne podnesu zahtev preko sajta resornog ministarstva, mogu se obratiti Opštinskoj poljoprivrednoj službi na broj telefona kontakt lica Aleksandra Igova: 062 / 88 – 064 – 24.

This image has an empty alt attribute; its file name is 372-1024x683.jpg

Dimitrov naglašava da su osim potrebe za zdravstvenim radnicima, Domu zdravlja u Dimitrovgradu neophodna četiri vozača sa završenom srednjom saobraćajnom školom. Dodaje da se prijave vrše na broj telefona: 361-110.

Detaljnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar