Vladica Dimitrov: Stanje u Pirotskom okrugu ozbiljno, u Dimitrovgradu i dalje stabilno, jedno lice kršilo zabranu kretanja

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje stabilna, u Pirotskom okrugu se pogoršava. Jedno lice na teritoriji opštine kršilo zabranu kretanja, kažnjeno sa 50.000 dinara. Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov apeluje na sugrađane da poštuju preventivne mere i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova. Nastavlja se podela maski, na redu ulice Balkanska i Nišava. “Komunalac” počeo radove u naselju Lukavica. Trenutno popisano oko 350 jagnjadi, poziv zainteresovanim licima za kupovinu da se jave lokalnoj samoupravi, Poljoprivrednoj službi ili fejsbuk stranici Caribrodsći online (zelen) pazar.

This image has an empty alt attribute; its file name is 129-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 130-1024x683.jpg

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad konstantovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine zadovoljavajuća, a u Domu zdravlja se trenutno ne registruju pacijenti kojima je potrebno testiranje na COVID-19. Takođe, na sastanku je rečeno da je jedna osoba kršila zabranu kretanja i da je kažnjena novčano sa 50.000 dinara. Komandant Štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot situacija u Pirotskom okrugu se pogoršava iz časa u čas. Prema podacima Zavoda do 7. aprila registrovan je 21 slučaj zaraze koronavirusom, od kojih su 19 iz Pirota i dva iz Babušnice. U Opštoj bolnici Pirot je hospitalizovano 5 osoba, dok se jedno lice nalazi na lečenju u Kliničkom centru Niš. Takođe, na teritoriji okruga zabeležena su i dva smrtna slučaja.

Dimitrov poručuje sugrađanima da i dalje nastave da budu disciplinovani i da se pridržavaju svih preventivnih mera Vlade Srbije i naredbi Opštinskog štaba. On takođe apeluje na sve da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove, kao i na one građane koji posećuju velike trgovinske lance u drugim gradovima, da to ne čine, jer se na taj način povećava epidemiološki rizik.

This image has an empty alt attribute; its file name is 131-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 132-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, podela maski se vrši i danas. Kako kaže na redu su ulice Balkanska i Nišava, a svako domaćinstvo dobiće po jednu masku. Navodi da je “Komunalac” jutros izvršio dezinfekciju u gradu po već ustaljenoj šemi i dodaje da je ovo komunalno preduzeće danas počelo i radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u prigradskom naselju Lukavica.

Dimitrov ističe da je na teritoriji opštine trenutno popisano oko 340 jagnjadi, a da se do kraja meseca očekuje da taj broj bude oko 500. On poziva zainteresovane građane koji žele da kupe jagnjad da pomognu dimitrovgradskim stočarima tako što će se obratiti opštini Dimitrovgrad na broj telefona: 361 108, Opštinskoj poljoprivrednoj službi na telefon: 062 / 8806424 i posetiti fejsbuk stranicu Caribrodsći online (zelen) pazar.

Opširnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić / Ivo Tomov
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar