Vladica Dimitrov: U Dimitrovgradu dve osobe uzorkovane na COVID-19, policija kontroliše gužve u gradu

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, dve osobe uzorkovane na COVID-19. Povećan broj ljudi u gradu, redovi ispred pošte i maloprodajnih trgovinkih objekata, policijske patrole kontrolišu red. Za vikend pojačana kontrola zabrane kretanja u selima. Podela maski u gradu i danas, od ponedaljka i u seoskim sredinama. Sutra kompletna dezinfekcija prostora i javnih površina sa većom frekvencijom ljudi. Opština uz saglasnost resornog ministarstva izdaje dozvole za kretanje licima koja se brinu o nepokretnim osobama. Industrija mesa “Biftek” pozitivno odgovorila na zahtev lokalne samouprave o kupovini jagnjadi, cena 220 din/kg, sa subvencijom države od oko 60 dinara. JKP “Tržnica” Niš ponudila mogućnost onlajn prodaje proizvoda Dimitrovgrađanima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 168-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 169-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 170-1024x683.jpg

Prema podacima kojima raspolaže Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad, epidemiološka situacija u gradu je stabilna, sa dve uzorkovane osobe na koronavirus u Domu zdravlja. Prema rečima komandanta Opštinskog štaba Vladice Dimitrova radi se o jednom licu iz kontakta i jednom koje treba da se smesti u Dom za stare.

This image has an empty alt attribute; its file name is 171-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 172-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 173-1024x683.jpg

U Dimitrovgradu su danas zabeležene velike gužve, naročito ispred pošte i mesara, a kako kaže Dimitrov, policijske patrole su na terenu i obavljaju svoj posao na način da spreče kontakte i održe propisanu socijalnu distancu. On, takođe, apeluje na sve sugrađane da tokom vikenda maksimalno poštuju zabranu kretanja. Posebno se, kako ističe, to odonosi na mlade koji se nalaze u seoskim sredinama, jer će prema njegovim rečima, biti pojačana policijska kontrola koja će sankcionisati i kažnjavati sve koji ne poštuju ovu meru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 174-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 175-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 176-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da je Industija mesa “Biftek” pozitivno odgovorila na zahtev lokalne samouprave o kupovini jagnjadi. Cena je 220 din/kg, sa subvencijom države od oko 60 dinara, naglašava on. Navodi i da je JKP “Tržnica” Niš ponudila mogućnost onlajn kupovine opštini Dimitrovgrad, čime bi lokalni proizvođači mogli da ponude svoje proizvode na virtuelnoj pijaci ovog preduzeća, ali da će se detaljnije o tome znati početkom naredne nedelje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 177-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 178-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 179-1024x683.jpg

Komandant Štaba kaže da se podela maski u gradu privodi kraju i da će od ponedeljka početi njihova distribucija u selima na teritoriji opštine. Ističe da će “Komunalac” sutra izvršiti kompletnu dezinfekciju Balkanske ulice, stambenih zgrada, kontejnera, svih ulaza u maloprodajne objekte, u Domu za stare i Domu zdravlja.

O ovim i drugim temama detaljnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar